Hakkımda

1974 yılında Mardin’e bağlı Nusaybin ilçesinde doğdum. İlköğrenimimi Nusaybin Atatürk İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, orta öğrenimimi Özel Adana Lisesi (1989) ve Adana Fen Lisesi’nde (1992) tamamladım. 1992-1998 yılları arasında ilk tercihim olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde (İngilizce Tıp) tıp eğitimimi tamamladıktan sonra aynı yıl Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ideal branşım olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasına başladım. İhtisasım sırasında yenidoğan sağlığı konusunda kendimi geliştirmek istedim ve 2004-2007 yılları arasında Neonatoloji (Yenidoğan) Yandal Uzmanlığı ihtisasımı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. Yandal ihtisasım sırasında aldığım eğitimin kalitesi ve hocalarımın bilimselliğin yanısıra sevgi dolu yaklaşımları beni ilelebet Ankara Üniversitesi’ne bağlayacak faktörler olarak hayatımda yer almıştır. İhtisasım sırasında, Amerika Birleşik Devletleri’nde Yale Üniversitesi ve İsveç’te Uppsala Üniversitesi’nde rotasyoner olarak bulunmam Neonatoloji vizyonumum gelişmesine çok katkıda bulundu.

Askerliğimi Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde yenidoğan uzmanı olarak asteğmen ve teğmen rütbeleri ile tamamladıktan sonra devlet hizmet yükümlülüğü görevim için Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği’ne atandım. Mecburi hizmetimin ardından açılan Şef Yardımcılığı sınavını birincilik ile kazandım ve aynı hastaneye Şef Yardımcısı olarak atandım. Burada geçen yaklaşık 5 yıllık süremde birçok bilimsel projeye imza atarken aynı zamanda 30’a yakın Türk yenidoğan uzmanının ve birçok ülkeden gelen onlarca yabancı uzmanın eğitimine katkıda bulundum.

2010 yılında doçentlik sınavını başarı ile vererek Doçent ünvanını aldım. 2012 yılında yuvam olarak gördüğüm Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Neonatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi olarak geri döndüm. Ankara Üniversitesi’nde bilimsel projelerimi uluslararası boyuta taşıyarak özellikle; patent duktus arteriozus, respiratuvar distres sendromu ve surfaktan tedavisi, perinatal asfiksi, yenidoğanlarda solunum destek tedavileri ve yenidoğanlarda probiyotik kullanımı konularındaki çalışmalarımla dünyanın birçok ülkesindeki kongrelerde konuşmacı olarak davet aldım. Fakültemde eğitim gören yüzlerce tıp öğrencisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları asistanı, Neonatoloji yandal asistanı ve dış ülkeden gelen rotasyonerlere eğitim faaliyetlerinde bulundum. 2015 yılında Profesör ünvanını aldım ve halen öğretim üyesi olarak Ankara Üniversitesi’nde çalışmaktayım.

Yenidoğan uzmanı olarak her yıl binlerce yenidoğan yoğun bakım hastasının ve ailesinin yanında olabilmek, onlara destek olmak, çareler üretip sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunabilmek elbette yorucu ancak bir o kadar da gurur verici bir durum. Hekimliğin yanısıra araştırmalarımla bilimsel veri oluşturup yenidoğan hastalıklarına yeni, pratik ve ucuz çareler üretmenin yanı sıra, bilgiyi paylaşmak ve yaymak benim temel yaşam prensibim haline gelmiştir. 300 dolayında (230 uluslar arası, 75 ulusal) bilimsel yayınların yanı sıra 1998 yılından beri edindiğim tecrübeler ışığında, zamanım elverdiğince dünyanın her yerinde konferanslar vermek ve ülkemi temsil etmek en büyük mutluluk kaynaklarımdan biridir.